Taustalla vakavarainen kotimainen perheyritys

Hirsirakentamiseen erikoistuneen vakavaraisen perheyhtiön, Salvos Finland Oy:n, tuotanto toimii Pohjois-Pohjanmaalla Pyhännällä ja yhtiön palveluksessa on yli 50 henkilöä. Lisätietoa Salvoksesta osoitteessa salvos.fi. Yhtiöllä on myös nopeasti kasvava verkkokauppa pihatukku.fi. Lapelland.fi kasvaa nopeasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin – kiitos asiakkaiden ja hyvien tuotteiden. Osana Salvos Finland Oy:n liiketoimintaa liikuteltavat sauna-, mökki- ja tulisteluvaunut sekä kylpykeskukset saadaan entistäkin nopeammin niin kasvaville kotimaan markkinoille kuin vientiinkin. Valmistamme tuotteet kustannustehokkaasti – sarjatuotantona sisätiloissa, säältä suojassa.

YRITYKSEN SYNTYHISTORIA

Salvoksen perustaja Eino Koskelo syntyi Siikalatvan Lamun kylällä Kytölässä 1950-luvulla. Jo nuorena poikana Eino oli kiinnostunut puun ominaisuuksista, ja sopivaa jääkiekkomailaa pihapelejä varten etsittiinkin metsästä. Samoihin aikoihin paikallinen puuseppä, Juholan Eino, loihti puusta kyläläisille mitä kukin halusikaan: vesisaaveja, aseiden periä ja muita erilaisempia tarvekaluja. 80-luvulla Eino Koskelo luopui maatilayrittämisestä. Hän pääsi Juholan Einon oppiin rakentamaan pihasaunoja ja mökkejä – mestari ja oppipoika kohtasivat.

Pian Eino Koskelo rakensi saunoja, mallinaan vaarinsa 30-luvulla rakentama sauna. Lisäksi valmistui aittoja, mökkejä, konehalleja sekä omakotitaloja asiakkaiden toiveiden mukaan. Toiminnan kasvaessa Eino otti kaverikseen kaksi vanhinta poikaansa. Pian yritys työllisti myös kymmenkunta työntekijää.

Kylpyvaunu

KORKEA LAATU

Alusta asti oli selvää se, minkä vanha puuseppämestari oli Einolle heti ensimetreillä opettanut: laadusta ei tingitä ja perinteistä rakennustapaa kunnioitetaan. Näistä periaatteista on muodostunut osa Salvoksen toimintaa kantavasta kivijalasta. Rakenteet ja materiaalivalinnat on suunniteltu siten, että ne kestäisivät myös tulevien sukupolvien käytön.

EKOLOGISUUS

Lapellandin-rakennukset valmistetaan tehtaalla sisätiloissa. Rakentamisesta syntyvä puujäte menee viereiseen kaukolämpölaitokseen, jolla lämmitetään mm. omakotitaloja. Pakkausmuovi, metallijäte sekä pakkauspahvit lajitellaan jo tehtaalla ja lähetetään uusiokäyttöön. Olemme voineet todeta, että kaiken lajittelun jälkeen kaatopaikkajätettä syntyy enemmän päivittäisestä ruokailusta kuin itse tehtaalta. Jo yksistään runsas puun käyttö on itsessään ekoteko. Ympäristöasiat ovat Salvokselle sydämen asia. Muun muassa rakennusten pitkäikäisyys, keskitetty logistiikka ja runsas puun käyttö takaavat ympäristöystävällisen toiminnan. Maalle juurtuneina, lähellä luonto kasvaneina, haluamme, että kaikkien
toimittamiemme rakennusten lisäksi luonto siirtyy hyvässä kunnossa myös jälkipolville.

ARVOSTUS

Arvostus on yksi Salvoksen pääarvoista. Lukemalla koko tarinan, ymmärrät mitä sillä tarkoitamme.

VASTUULLISUUS

Perheyritys Salvoksessa vastuullisuus on läsnä joka päiväisessä tekemisessä. On vastuu mm. asiakkaista, yhteistyökumppaneista, ympäristöstä ja lisäksi on yhteiskunnallinen vastuu. Mutta on vastuu ennen kaikkea työntekijöistä ja heidän perheistään. Kun työntekijät voivat hyvin ja kotiasiat ovat kunnossa, näkyy se myös asiakkaalle toiminnan eri vaiheissa. Vastuullinen toimija on luotettava kumppani, jonka kanssa on helppo tehdä yhteistyötä.